Lendify Rabattkod för 2018!

Under konstruktion. Kolla här så länge.

Mer om Lendify

Lendify är en svensk marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Här möts privata långivare och kreditvärdiga låntagare på villkor som ska gynna båda parter. Lendify grundades 2014 och lanserades officiellt 2015. Lendify är verksamt inom den växande P2P-branschen där P2P står för ”peer-to-peer”, alltså ”person till person”, vilket innebär att man lånar pengar av andra privatpersoner, inte ett företag. Fördelarna med ”peer-to-peer” är att mellanhänderna är avskaffade vilket ger både bättre avkastning till långivare och lägre räntor för låntagare. Lendify vill utmana de traditionella bankerna och effektivisera lånemarknaden genom att erbjuda en kundvänlig, digital plattform och konkurrenskraftiga räntor. I juli 2016 beviljade Finansinspektionen Lendify tillstånd som betalningsinstitut, vilket innebär att Finansinspektionen har granskat och godkänt Lendifys styr- och kontrollmekanismer samt lämpligheten hos ledande befattningshavare och styrelse.

Låna

Lendify förmedlar konsumtionslån utan säkerhet som finansieras av privatpersoner. Hos Lendify kan man ansöka om ett lån som till exempel ersätter många små lån och krediter och istället samla dem på ett ställe och sänka den totala månadskostnaden, eller låna pengar för att köpa ett nytt kök, en ny bil eller för att använda till en renovering. Det är kostnadsfritt att registrera sig och att ansöka om ett lån hos Lendify. Personliga uppgifter delas aldrig mellan investerare och låntagare. Minimivillkoren för att få ett lån hos Lendify är att man inte har någon skuld hos Kronofogden, och inte har några betalningsanmärkningar. För övrigt krävs det att man har en inkomst på minst 180 000 kr per år, är folkbokförd i Sverige och har fyllt 18 år. Det går att göra en låneansökan online och i de flesta fall får man svar direkt. Behöver man hjälp med ansökan finns lånehandläggare tillgängliga på telefon, chat eller e-post måndag-torsdag klockan 8-20, fredag klockan 8-19 och helger klockan 11-15. Godkänd ansökan betalas ut direkt om man väljer direktöverföring, förutsatt att man signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Swedbank, Handelsbanken eller SEB. Väljer man utbetalning via Bankgiro tar det normalt en bankdag. När man betalar av sitt lån finns alternativen e-faktura, pappersavi och autogiro. Alla lånekunder kan se sina avier på ”Mina sidor”.

Låneskydd

Hos Lendify kan man även teckna ett låneskydd, en försäkring som betalar ens månadkostnad för ränta och amortering om man blir sjuk eller arbetslös. Försäkringen betalar månadskostnader upp till 10 000 kr i månaden i 12 månader. Försäkringen skyddar även anhöriga om man skulle avlida. Gratis låneskydd i tre månader ingår när man tar ett lån hos Lendify, därefter är premien 7,7 % av ens månadskostnad. Lånekunder ansluts automatiskt till försäkringen om man är mellan 18 och 64 år. Om man vill avsluta låneskyddet efter de tre första gratismånaderna kan man logga in på ”Mina sidor” eller kontakta Lendify via telefon. Låneskyddet kan avslutas när som helst.

Lojalitetsprogram

Lendify kommer snart att lansera lojalitetsprogrammet Lendify Rewards där lojala lånekunder får en möjlighet att samlar poäng genom att betala månadsfakturan i tid eller ta kurser i Lendifys digitala privatekonomiskola. Poängen kan bytas mot sänkt ränta på lånet, betalningsfri månad eller pengar insatta på ett investeringskonto hos Lendify.

Investera

Hos Lendify kan man förutom att låna även investera och ta del av vinsten. Både privatpersoner och juridiska personer har möjlighet att investera i lån via Lendifys plattform. För att få investera krävs det att man är minst 18 år och har BankID för att kunna registrera sig på Lendifys sida. Pengarna man vill investera sätts in via direktöverföring eller bankgiro. Den som investerar i Lendify blir ägare i lånen medan Lendifys roll är att fungera som mellanhand, göra kreditbedömning, upprätta avtal, och administrera betalningar. Den som lånar ut pengar kan få en avkastning på cirka 8 %. Varje månad betalas pengarna investerarna har tjänat på lånen ut till investerarnas konton och investeraren kan antingen välja att återinvestera pengarna eller göra ett uttag. För att börja investera skapar man först ett konto med BankID sedan väljer man antingen manuellt konto eller Autoinvestkonto. Väljer man Autoinvestkonto matchas investerarens likvida medel automatiskt mot lån och investeras. Kapitalet sprids på minst 40 olika låntagare och det blir en ränta-på-ränta effekt. Man kan stänga av funktionen när man vill. Har man manuellt konto väljer man själv vilka lån man vill investera i. För investerare finns även ”Andrahandsmarknaden” som innebär att investerare som vill ta ut sina pengar i förtid kan sälja sitt konto på andrahandsmarknaden avgiftsfritt. Investerare som vill sälja bestämmer själv priset för kontot, baserat på procent av utestående kapital, vilken är summan av alla kommande amorteringar i kontot.